WIJ ZEGGEN WAT WE DOEN
EN DOEN WAT WE ZEGGEN

Ondanks dat OC Barging een relatief jong bedrijf is varen we met een enorme berg aan ervaring. Sinds 2017 vervoeren wij met onder andere eigen schepen houtsnippers. Deze jarenlange ervaring aangevuld met de specialisatie in dit type lading maakt OC Barging expert in dit vakgebied. Als scheepvaartondernemers vervoerden wij ook voor die tijd agribulk GMP+ en andere bulk- en projectladingen. Het was dan ook een te verwachten stap dat kort na de oprichting OC Barging naast hout ook deze ladingen is gaan bevrachten.

Door een toenemende groei in de industrie voor recycle/biomassa en agribulk gmp+, en strengere regelgeving voor vervoer van deze ladingstromen is het meer dan ooit belangrijk om met betrouwbare partners te werken. Transparante communicatie is daarbij essentieel.
 
Wij ontzorgen verladers en vervoerders en wij bieden hen een professionele kant en klare oplossing. Ons motto “Wij zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen” staat voor transparantie in communicatie en dat is waar wij het verschil willen maken.
 
Daarnaast kunnen wij met OC Barging onze klanten ontzorgen door te ondersteunen in planning, papierwerk en vergunningen. Als het gaat om het vervoeren over het Europese vaarwegennet is OC Barging uw absolute partner.

ondernemers-1440x960

Ondernemers met ruime ervaring

OC Barging is opgericht door Cor Hogenboom en Rinaldo Kerkhof. Beiden jarenlang gepokt en gemazeld als scheepvaartondernemer met een ruime ervaring in het vervoeren van diverse scheepsladingen. Rinaldo heeft het scheepvaartbedrijf (MS Osar) dat sinds 1972 bestaat, in 2008 overgenomen van zijn ouders. Cor is na jaren in loondienst gevaren te hebben en een korte carrière als terminal medewerker in 2003 een eigen binnenvaartonderneming gestart (MS Consensus).

Met de vraag van bestaande klanten naar een groter ladingspakket aan te bieden hebben beide ondernemers in 2017 hun krachten gebundeld en OC Barging opgericht. Rinaldo neemt de planning voor zijn rekening en is de specialist in vergunningen. Cor houdt zich met name bezig met het papierwerk en de boekhouding. Een prima balans om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Partner voor verlader en vervoerder

Voor de verlader is het belangrijk dat zij kunnen rekenen op een betrouwbare continuiteit in dienstverlening en capaciteit. OC Barging is als partner het aanspreekpunt tussen verlader en vervoerder en zorgt dat de lading op tijd wordt opgehaald en dat de afgesproken termijnen worden aangehouden. Wij ondersteunen daarnaast in planning en papierwerk, zodat we de verlader werk uit handen kunnen nemen.

Dit alles doen we met een betrouwbaar netwerk aan vervoerders. Ook hier vinden wij het belangrijk om als partner te fungeren en zorgen we voor heldere en korte communicatielijnen tussen de verlader, vervoerder en ontvanger. Daarnaast ondersteunen we vervoerders in het behalen en behouden van de juiste certificeringen.

schip-in-de-vaart-1440x960
overige-1-1440x960

De juiste capaciteit voor uw lading

OC Barging werkt met een vloot van vaste schepen om continuïteit en kwaliteit te borgen. Daarnaast hebben een netwerk aan schepen tot onze beschikking dat we kunnen inzetten en waardoor we flexibel kunnen opschalen indien nodig. 

De afmeting van de schepen varieert van 65 tot 135 meter, respectievelijk 720 tot 3815 ton. Hiermee kunnen we door de belangrijkste West-Europese waterwegen varen.

Van oorsprong zijn wij groot geworden met het vervoer van afvalhout in het Duitse kanalen gebied tot ver achter Berlijn. Het gros van ons schepenbestand is zo uitgerust dat we tot in de haarvaten van het achterland kunnen varen. Voor andere recycle- en of ladingstromen kunnen we een beroep doen op ons netwerk.